lijnzaadgel, een wonder voor je haar

lijnzaadgel, een wonder voor je haar

WAT IS LIJNZAADGEL ?

 

Lijnzaadgel is een natuurlijke gel die je zelf kan maken op 5 minuten en heeft enorm veel voordelen voor je haar! Het wordt gemaakt door lijnzaad te koken in water, waardoor een gelachtige substantie ontstaat. Deze gel bevat verschillende voedingsstoffen die gunstig zijn voor het haar, zoals omega-3 vetzuren, eiwitten en antioxidanten. 

 

 

WAT DOET HET VOOR JE HAAR ?

 

 1. Hydratatie: Lijnzaadgel heeft hydraterende eigenschappen en kan helpen om vocht in het haar vast te houden, waardoor het zacht en soepel blijft.

 2. Vermindering van pluis / frizzy hair : Door een dun laagje gel op het haar aan te brengen, kan lijnzaadgel helpen om pluis te verminderen en het haar glad te maken.

 3. Styling: Lijnzaadgel kan worden gebruikt als een natuurlijke styling gel om het haar in model te brengen zonder de schadelijke chemicaliën die vaak in commerciële styling producten worden gevonden.

 4. Versterking: De voedingsstoffen in lijnzaad, zoals omega-3 vetzuren en eiwitten, kunnen bijdragen aan de algehele gezondheid van het haar, waardoor het sterker en veerkrachtiger wordt.

 5. Glans: Lijnzaadgel kan een mooie glans aan het haar geven, waardoor het er gezond en levendig uitziet.

 6. Krullen: lijnzaadgel gaat de krullen accentueren en samen brengen en kan ook bij mensen zonder golf of krullen meer golven in je haar gaan brengen. Het kan dus helpen om de natuurlijke krul die soms verdoken zit terug naar boven gaan halen.

 

Om lijnzaadgel te gebruiken voor je haar, kun je het als een gel aanbrengen op vochtig haar, idealiter na het ayurvedische haarmasker van ALS JE HAAR MAAR GOED ZIT.  Het werkt als een diepe conditioner door het op het haar aan te brengen, het in te laten trekken en vervolgens grondig uit te spoelen of in je haar te laten (best beide opties zelf uitproberen en zien welke het beste werkt voor jou.

 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle haartypes hetzelfde zijn, dus het kan zijn dat je moet experimenteren om te zien hoe jouw haar reageert op lijnzaadgel en hoe vaak je het moet gebruiken voor de beste resultaten.

 

 HOE MAAK JE LIJNZAADGEL? 

 

 

Hier is een eenvoudig recept om zelf lijnzaadgel te maken:

Benodigdheden:

 • 1/4 kopje lijnzaad
 • 2 kopjes water
 • Optioneel: etherische oliën (bijvoorbeeld lavendelolie, rozemarijnolie) voor geur
 • (je kan het ook gewoon op je gevoel doen zonder af te wegen, het kan niet mis! als je minder lijnzaad toevoegt is de gel lopend, hoe meer je toevoegd hoe dikker de gel. De werking blijft dezelfde)

Instructies:

 1. Voorbereiding: Meet 1/4 kopje lijnzaad af en giet 2 kopjes water in een steelpan. Koken: Voeg het lijnzaad toe aan het water in de steelpan en breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur.

 2. Roeren: Roer regelmatig in de pan om te voorkomen dat het lijnzaad aan de bodem blijft plakken en om te zorgen dat het gelijkmatig kookt.

 3. Verdikken: Zodra het mengsel begint te koken, zul je merken dat het water een gel achtige textuur krijgt en er een witte laag op komt. Laat het mengsel wat doorkoken totdat het de gewenste dikte heeft bereikt.

 4. Zeef: Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een paar minuten afkoelen. Vervolgens kun je het door een fijne zeef, nylon kous of kaasdoek gieten om de lijnzaadresten te scheiden van de gel. Druk het mengsel goed door de zeef om zoveel mogelijk gel te extraheren.

 5. Optioneel: Etherische oliën toevoegen: Als je wilt, kun je een paar druppels etherische olie toevoegen aan de gel voor een aangename geur. Roer de etherische olie goed door de gel.

 6. Opslaan: Giet de lijnzaadgel in een luchtdichte container en bewaar het in de koelkast. De gel blijft +_ 1 week goed.

En dat is het! Je zelfgemaakte lijnzaadgel is klaar om te worden gebruikt als natuurlijk haarverzorgingsproduct. Geniet van de voordelen voor je haar!

Subscribe to our newsletter

Promotions, new products and sales. Directly to your inbox.